Zapečené plněné housky s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Žemle tuková
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 571.3 mg
  • Draslík 309.3 mg
  • Vláknina 3759 mg
  • Vitamín A 3759 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr a šunku nastrouháme na jemno a promícháme, rajčata nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme nadrobno, salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.

  • 2

    Housky rozpůlíme, střídku vydlabeme tak, aby vznikly „mističky“. Ty vytřeme máslem, vsypeme směs sýra a šunky, osolíme, opepříme, klademe na plech vyložený pečicím papírem. Na směs sýra a šunky rozklepneme opatrně vejce, aby se nerozteklo. V předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.

  • 3

    Housky hned podáváme posypané pažitkou, na listech salátu s plátky rajčete.

Komentáře k receptu