Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 700 g Brambory sladké (Batáty)
  • 40 ml řepkový olej
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 233.7 mg
  • Draslík 1000.5 mg
  • Vláknina 7127.4 mg
  • Vitamín A 7127.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepané jehněčí kotletky, které jsme zbavili tuku a šlach, posypeme citronovým i mletým černým pepřem, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Obalené kotlety opékáme na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve větší pánvi. Z obou stran 3-4 minuty, popř. i déle, mají-li být propečenější.

  • 2

    Podáváme s bramborovým pyré, připraveným ze sladkých brambor. Oloupané, nakrájené sladké brambory vložíme do slané vody, po přivedení k varu na mírném ohni vaříme 15 minut. Poté slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a dochutíme.

Komentáře k receptu