Jehněčí kýta v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Med včelí
  • 125 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Hořčice staroanglická
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 214 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1154.2 mg
  • Vláknina 9738.1 mg
  • Vitamín A 9738.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hořčično-medovou marinádu připravujeme smícháním 125 ml červeného vína, 125 g medu, 2 lžiček silné anglické hořčice, soli a pepře. Přivedeme k varu za stálého míchání a necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlé marinády na 30 minut položíme maso, po 15 minutách obrátíme.

  • 3

    Po 30 minutách maso dáme na rošt pekáče a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 60-75 minut. Během pečení potíráme marinádou. Je-li maso upečené zjistíme, když po píchnutí do masa vytéká čirá šťáva. Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout.

  • 4

    Než se upeče maso připravíme opečené brambory. Nakrájené brambory nasypeme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem, přilijeme olej, opepříme, zamícháme a pečeme 20 minut, během pečení obracíme, přidáme nakrájenou mrkev a cuketu a dalších 20 minut pečeme, opět obracíme.

  • 5

    Nakrájené maso podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.

Komentáře k receptu