Statkářská bída
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 566 mg
 - Draslík 547.4 mg
 - Vláknina 4543 mg
 - Vitamín A 4543 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 4-5 dl vody, 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, brambory uvaříme doměkka. Vaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
Do druhého hrnce dáme 10 vajec, zalijeme litrem vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Ve větší pánvi na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Pak přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a pomalu vaříme, dochutíme solí, pepřem a když je omáčka hustá, přidáme šunku, brambory a uvařená vajíčka. Prohřejeme a servírujeme.