Kuře zapečené s těstovinami a zeleninou
Suroviny
- 250 g Těstoviny konzumní
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 375 g Strouhanka
 - 500 g Kuřecí prsa
 - 125 g Med včelí
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 60 ml Víno červené
 - 2 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Hořčice staroanglická
 - 4 ks Šalotka
 - 1 ks Cuketa
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.27 polévková lžíce řepkový olej
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 912 kcal
 - Sacharidy 151 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 809 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 1306.4 mg
 - Vláknina 5624 mg
 - Vitamín A 5624 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V dostatečném množství osolené vroucí vody vaříme 8-10 minut těstoviny rotini (spirálky) al dente, po uvaření slijeme a dáme stranou.
 - 
                                2
Na středním ohni, ve větším hrnci, rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a přidáme kostky kuřecích řízků, kolečka šalotky a prolisovaný česnek a 4 minuty restujeme.
 - 
                                3
Připravíme medovo-hořčičnou omáčku. Za stálého míchání ohřejeme červeného víno, med a 1 lžičku ostré anglické hořčice, osolíme a opepříme a necháme zchladnout. Omáčku s kostkami cukety, nakrájenými žampiony a smetanou přidáme k masu, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 minut vaříme. Pak vsypeme uvařené těstoviny, promícháme a přesypeme do větší vymazané mělké mísy na zapékání. Posypeme strouhanku se sušenou petrželovou natí, dáme do trouby rozehřáté na 190 °C, kde pečeme 25 minut, povrch strouhanky bude upečený dozlatova a křupavý.