Roštěnky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 42.1 mg
 - Draslík 722.1 mg
 - Vláknina 8746.8 mg
 - Vitamín A 8746.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky jemně naklepeme, kraje nakrojíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách. Poté roštěnky vyndáme na talíř. V témže tuku osmahneme cibuli nakrájenou na jemno. Na osmaženou cibuli dáme roštěnky, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté přidáme zeleninu pokrájenou na silnější nudličky, podusíme cca 10 minut, přidáme oloupaná na dílky rozkrájená rajčata a necháme krátce přejít varem.
 - 
                                2
Na závěr přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce ještě povaříme.