Špenátové lívanečky s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Špenát mražený
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 750 g Sýr Brynza
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 96.6 mg
  • Vláknina 4933.3 mg
  • Vitamín A 4933.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme.

  • 2

    Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách.

  • 4

    Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou.

  • 5

    Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu