Bifteky s tapenádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 8 g Sůl
  • 50 g Pepř zelený mletý
  • 130 g Olivy černé
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 10 g Hořčice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 40 g Estragon
  • 6 g Sůl
  • 40 ml Kapary
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Víno jablečné
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2257 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1164.7 mg
  • Vláknina 5790 mg
  • Vitamín A 5790 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězího masa nakrájíme přiměřeně silné bifteky, naklepeme, nasolíme a lehce obalíme v drceném pepři, chvíli necháme uležet. Zatím umixujeme tapenádu z černých oliv, česneku, ančoviček, hořčice, oleje a citronové šťávy.

  • 2

    Bifteky rozložíme na gril a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Na pánvi osmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli na másle, přidáme tapenádu, cider a necháme povařit asi 2 minuty. Nakonec vmícháme nasekaný estragon a zakysanou smetanu a ohřejeme, už nevaříme. Propečené bifteky podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobíme snítkou estragonu.

Komentáře k receptu