Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 60 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 51.9 mg
  • Vláknina 1441.3 mg
  • Vitamín A 1441.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř.

  • 2

    V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

  • 3

    Upečené plátky hned podáváme.

Komentáře k receptu