Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Brambory
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 100 g Pórek
  • 200 g Okurky nakládané
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1.25 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1256 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 832.8 mg
  • Vláknina 10814.8 mg
  • Vitamín A 10814.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí, kořenovou zeleninu a cibule očistíme a nakrájíme na nudličky. Okurky nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.

  • 2

    Na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí a pórkem.

  • 3

    Do vroucího rybího vývaru vložíme zelí, osmaženou zeleninu, okurky, brambory, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu