Zelný salát s mrkví a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 120 g Jogurt nízkotučný
  • 5 g Sůl
  • 4 g Cukr moučkový
  • 5 g Pažitka
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 1031 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 344.6 mg
  • Vláknina 8830 mg
  • Vitamín A 8830 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na slabší nudličky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, pažitku s petrželkou posekáme na jemno.

  • 2

    Takto připravené zelí vsypeme do misky, promícháme se solí a necháme uležet.

  • 3

    Do nízkotučného jogurtu přimícháme strouhanou mrkev, petrželku, pažitku, okyselíme octem, přidáme trochu cukru, mletý pepř, důkladně promícháme. Jogurtovou zálivkou zalijeme zelí v misce, promícháme a dáme vychladit.

Komentáře k receptu