Hovězí závitky na smetaně I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí kýta
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sardelové řezy
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 77638 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 542.8 mg
  • Vláknina 4671.2 mg
  • Vitamín A 4671.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli čistíme a velmi jemně nakrájíme, přidáme prolisované sardele a petrželovou nať jemně nakrájenou.

  • 2

    Plátky masa otřeme, po okrajích nařízneme, naklepeme a výše uvedenou nádivkou na jedné straně potřeme. Poté maso svineme, sepneme párátkem anebo převážeme nití.

  • 3

    Závitky dusíme do měkka na másle a na samý závěr zalijeme smetanou se zakvedlanou hrubou moukou.

Komentáře k receptu