Hovězí závitky na smetaně II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 0.25 l Zelí kysané
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 245.8 mg
  • Vláknina 4620.6 mg
  • Vitamín A 4620.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, očištěné houby a petrželovou nať rozkrájíme na jemno a podusíme na lžíci másla. Vše osolíme, dusíme do měkka a zahustíme strouhanou houskou. Následně necháme vychladnout.

  • 2

    Hovězí plátky naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou směsí. Poté plátky zabalíme a sepneme párátkem nebo zabalíme bílou nití.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Za mírného podlévání je dusíme do měkka.

  • 4

    K hotovým závitkům přilijeme smetanu smíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu