Noky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 balení Bramborové noky
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 724.7 mg
  • Vláknina 7023.5 mg
  • Vitamín A 7023.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme slupku. Nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Nakrájíme stroužky česneku na plátky a na olivovém oleji osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a za občasného míchání smažíme 10 minut, dokud směs nezhoustne.

  • 3

    Do většího hrnce dáme vařit vodu. Do vroucí vody dáme noky a povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Osolíme, opepříme rajčatovou směs a přidáme nasekanou bazalku. Vmícháme nakrájenou mozzarellu a podáváme.

Komentáře k receptu