S rajčatovou omáčkou noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bujón zeleninový
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 8.2 mg
  • Draslík 623.8 mg
  • Vláknina 7710.3 mg
  • Vitamín A 7710.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme rozpůlené brambory a vaříme 15 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a rozmačkáme se solí a pepřem, prosátou moukou a oreganem. Smícháme a vypracujeme těsto.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme nasekaná konzervovaná rajčata a vývar a vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme.

  • 3

    Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na kousky velké 2,5 cm. Vidličkou zatlačíme do válečků, aby se na jedné straně vytlačil hřeben a na druhé prohlubeň.

  • 4

    V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme noky 3 minuty. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch. Scedíme je a udržujeme teplé.

  • 5

    Vmícháme do rajčatové omáčky bazalku a noky zalijeme.

  • 6

    Posypeme parmezánem a podáváme.

Komentáře k receptu