S rajčatovou omáčkou noky
Suroviny
- 350 g Brambory
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 75 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Bujón zeleninový
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 4 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 8.2 mg
- Draslík 623.8 mg
- Vláknina 7710.3 mg
- Vitamín A 7710.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme rozpůlené brambory a vaříme 15 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a rozmačkáme se solí a pepřem, prosátou moukou a oreganem. Smícháme a vypracujeme těsto.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme nasekaná konzervovaná rajčata a vývar a vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme.
-
3
Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na kousky velké 2,5 cm. Vidličkou zatlačíme do válečků, aby se na jedné straně vytlačil hřeben a na druhé prohlubeň.
-
4
V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme noky 3 minuty. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch. Scedíme je a udržujeme teplé.
-
5
Vmícháme do rajčatové omáčky bazalku a noky zalijeme.
-
6
Posypeme parmezánem a podáváme.