Shitake s krevetami a petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 226.4 mg
 - Draslík 1705.1 mg
 - Vláknina 23787.5 mg
 - Vitamín A 23787.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby řádně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme, nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej společně s půlkou másla, houby osmahneme na obou stranách.
 - 
                                2
Do pánve přimícháme nasekanou šalotku s petrželkou, houby osolíme a opepříme, za stálého míchání smažíme nadéle 3 minut.
 - 
                                3
Na jiné pánvi necháme rozpustit zbylé máslo, část másla si odložíme stranou a 5 minut na ní smažíme krevety. Dochutíme solí a pepřem, lehce polijeme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Osmažené houby polijeme zbytkem másla, obložíme krevetami.