Houby shitake s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor mletý
  • 60 g Cibulka jarní
  • 80 g Houby Shitake sušené
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 512.9 mg
  • Vláknina 6765 mg
  • Vitamín A 6765 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut nabobtnat. Zatím nakrájíme jarní cibulku, chilli papričku a zázvor najemno a vejce ušleháme se sójovou omáčkou, pepřem a arašídovým olejem.

  • 2

    Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, zpěníme cibulku, zázvor a chilli papričku, přidáme okapané houby a 3 minuty opečeme. Zalijeme vaječnou směsí a smažíme, dokud neztuhne, posunujeme k okraji woku, aby se pokrm připravil stejnoměrně. Smažená vejce rozdělíme na porce, které podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu