Hovězí sekaná se na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 716 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 201 mg
 - Draslík 618.1 mg
 - Vláknina 4148.5 mg
 - Vitamín A 4148.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sekanou umístíme do mísy. Česnek i cibuli zbavíme slupek, na jemno pokrájíme a polovinou posypeme maso. Dohromady smícháme žloutky s hořčicí a zalijeme směsí maso. Pečlivě zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku koriandru.
 - 
                                2
Poté uhněteme čtyři malé koule a dáme je na hodinu stranou. Sušené stročky mezitím ponoříme do teplé vody. Následně je omyjeme, necháme oschnout a rozkrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
V pánvi necháme roztát máslo, na něm podusíme zbytek cibule i česneku. Na pánev přidáme stročky, zalijeme vývarem a portským vínem, směs necháme vařit cca 10 minut na mírném ohni. Dle chuti osolíme, opepříme.
 - 
                                4
Na jiné pánvi rozehřejeme olej a masové koule na něm smažíme dokud nezhnědnou, přibližně 7 minut. Položíme je na talíře, zalijeme houbami a ihned podáváme.