Sekaná pečeně z vepřového a hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Maso mleté - mix
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 65279 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 262.9 mg
  • Vláknina 8124.5 mg
  • Vitamín A 8124.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Masa zbavíme šlach, nakrájíme přes vlákno a za střídavého vkládání do mlýnku umeleme. Žemle namočíme do studené vody, dobře vymačkáme a umeleme na závěr po masu.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle. Přidáme k namletému masu, osolíme, opepříme, přidáme lehce osmahnutou petrželovou nať, přimícháme rozšlehaná vejce (1 bílek dáme stranou na potření pečeně), slaninu rozkrájenou na drobné kostičky. Vše řádně rozmícháme a dle potřeby přidáme strouhanou housku.

  • 3

    Z takto připravené směsi vytvoříme dvě šišky, které vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme zhruba hodinu za častějšího podlévání a polévání.

  • 4

    Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a chvilku povaříme.

  • 5

    Jako přílohu podáváme dušené brambory a zelí.

Komentáře k receptu