Zaječí hřbet se smetanovo-houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 26 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 156.1 mg
- Draslík 635.7 mg
- Vláknina 1867.5 mg
- Vitamín A 1867.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smrže ponoříme vlažné vody a 2 hodiny necháme nabobtnat. Troubu předehřejeme na 100 °C. Smrže řádně scedíme a nálev i s houbami dáme bokem. 
- 
                                2Maso nakrájené na řízky opláchneme, necháme oschnout a z obou stran důkladně osolíme i opepříme. Máslo necháme rozpustit na pánvi, dokud nezpění, a následně na něm osmahneme řízky ze všech stran. Decentně osmažíme tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. 
- 
                                3Osmahlé řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do obalu a necháme ještě 10 minut v předehřáté troubě. Na zbytku tuku na pánvi podusíme smrže, zalijeme nálevem a vývarem a omáčku zredukujeme na 1/3. 
- 
                                4Omáčku zalijeme sladkou a zakysanou smetanou a na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme do hlubokých talířů a na ně položíme řízky. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        