Zaječí hřbet a kýta, pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zaječí maso
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 524.2 mg
  • Vláknina 1028.8 mg
  • Vitamín A 1028.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme zaječí hřbet a kýtu, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a petrželkou.

  • 2

    Pokapeme ze všech stran citrónovou šťávou, položíme na sebe a necháme odležet několik hodin.

  • 3

    Na rozehřátém másle po obou stranách dozlatova zvěrinu osmahneme.

  • 4

    Podlijeme malým množstvím vody a do vyhřáté trouby dáme péct.

  • 5

    Během pečení podléváme šťávou a teplou vodou.

Komentáře k receptu