Krémová kapustová polévka s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 60 g Slanina vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 700 ml Voda pitná
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 627.2 mg
  • Vláknina 5355.4 mg
  • Vitamín A 5355.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapusty odstraníme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a kapustu nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kapustu s brambory zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmixujeme.

  • 3

    Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku. Do jíšky zašleháme vývar a vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu přidáme rozmixovanou kapustu, rozšlehané vejce, opeříme a dovaříme.

Komentáře k receptu