Vepřový řízek brněnský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Vejce slepičí
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 30 g Sůl
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Strouhanka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Šunka dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 27.78 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1396 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 137.3 mg
  • Draslík 381.3 mg
  • Vláknina 2250 mg
  • Vitamín A 2250 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenké plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí na tuku míchaných vajec se šunkou a hráškem.

  • 2

    Řízek zabalíme a spíchneme párátkem. Obalíme jej v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji zvolna usmažíme do zlatavé barvy.

  • 3

    Vyjmeme párátko a řízek ihned podáváme.

  • 4

    Příprava náplně: Šunku nakrájenou na drobné kostičky podusíme na másle, přidáme okapaný hrášek, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Mírně osolíme a za pozvolného míchání necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu