Mrkvová polévka s krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 60 g Rýže loupaná
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 9.3 mg
  • Vláknina 8187.2 mg
  • Vitamín A 8187.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, rýži propláchneme vodou, rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

  • 2

    Mrkev osmažíme na másle, přilijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté vmícháme rýži, přilijeme polovinu mléka a dovaříme. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, dolijeme zbývající mléko a povaříme.

  • 3

    Polévku podáváme s krutony.

Komentáře k receptu