Zahuštěná špenátová polévka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 752.6 mg
  • Vláknina 6053.7 mg
  • Vitamín A 6053.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.

  • 3

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni. Po 10 minutách do polévky zašleháme jíšku a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut. Poté do polévky vmícháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme.

  • 4

    Polévku podáváme s vejci.

Komentáře k receptu