Grilovaná jehněčí kýta v papíře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 170 g Pesto rajčatové
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 173.8 mg
  • Draslík 761.6 mg
  • Vláknina 1892.4 mg
  • Vitamín A 1892.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso omyjeme, vysušíme, osolíme a opepříme. V mase uděláme zářezy, do nichž nakapeme citronovou šťávu, necháme odpočinout 30 minut. Do zářezů vtlačíme prolisovaný česnek a kousek eidamu, potom celou kýtu potřeme rajčatovým pestem. Zabalíme do tukem vymaštěného pečíciho papíru, následně do hnědého a zavážeme silnější nití.

  • 2

    Nastavíme gril na střední stupeň, rozehřejeme a vložíme zabalenou kýtu na tukem vymazaný rošt. Přibližně po hodině maso obrátíme, po 2 hodinách grilování ho vyndáme z grilu a necháme ještě asi 20 minut v papíře. Poté papír sundáme a zachytíme šťávu z masa. Porce nakrájíme a šťávou přelijeme.

Komentáře k receptu