Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 10 stroužek Česnek
  • 1.8 kg Skopová kýta
  • 1.5 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1123 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 1088.4 mg
  • Vitamín A 1088.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě vyplníme česnekem. Do zbývající směsi bylinek vmícháme olej a směsí potřeme kýtu. Maso necháme pod fólií přes noc marinovat.

  • 2

    Kýtu napíchneme na rožeň a grilujeme zprvu zprudka, poté na mírnějším žáru. Kýtu otáčíme a zhruba po 45 minutách odkrájíme propečené maso a grilujeme dál a opět po částech odkrajujeme.

Komentáře k receptu