Linguine s rajčatovou omáčkou a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sardinka obecná
  • 50 g Strouhanka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 30 g Oříšky piniové
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 350.7 mg
  • Vláknina 4044.8 mg
  • Vitamín A 4044.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a ančovičky přibližně 5 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, piniové oříšky a vaříme 10 minut. Nakonec vložíme sardinky, vaříme ještě 5 minut. Dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme a promícháme se směsí. Na talíři pak posypeme trochou strouhanky a podáváme.

Komentáře k receptu