Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 500 g Vepřová panenka
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 692.9 mg
  • Vláknina 3197.3 mg
  • Vitamín A 3197.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 128.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.

  • 2

    Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.

Komentáře k receptu