Polévka z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko - podmáslí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 102.9 mg
  • Draslík 31.8 mg
  • Vláknina 33.6 mg
  • Vitamín A 33.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody dáme vařit kmín.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kmínu a provaříme. Přidáme podmáslí, metličkou rozšleháme, přidáme vejce a chvilku prohřejeme.

  • 3

    Nakonec polévku ochutíme solí, cukrem a octem.

Komentáře k receptu