Chalupnická polévka z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 33 g Máslo čerstvé
  • 67 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 67 g Pšeničná krupice
  • 120 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 13 g Polévkové koření
  • 0.7 g Kmín celý
  • 1300 ml Mléko - podmáslí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 54.7 mg
  • Draslík 17.5 mg
  • Vláknina 776.6 mg
  • Vitamín A 776.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící vody s kmínem a solí pozvolna zašleháme podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali krupici a prosátou mouku.

  • 2

    Polévku provaříme, přidáme máslo a dochutíme polévkovým kořením a solí. Nakonec ještě krátce povaříme.

  • 3

    Do každé porce polévky vkládáme díl vařeného vejce, rozkrájeného na větší kousky.

Komentáře k receptu