Těstoviny s dušeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 10 g Olej olivový
  • 40 g Cibule
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 240 g Těstoviny vařené (průměr)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 240.8 mg
  • Vláknina 6210 mg
  • Vitamín A 6210 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme nebo pokrájíme na slabé proužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme nakrájené zelí, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě 15 minut. V případě potřeby trochu podlijeme vodou, aby se zelí nepřipalovalo. Ke konci necháme tekutinu vydusit.

  • 3

    Zelí promícháme s vařenými těstovinami a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu