Pikantní tagliatelle s hejkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 450 g Hejk
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 233.6 mg
  • Vláknina 6943.3 mg
  • Vitamín A 6943.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájenou petrželku, česnek a chilli papričku osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájeného hejka a pod pokličkou dusíme 5 minut. Pak vložíme na kostičky nakrájená rajčata, sůl, pepř a opět pod pokličkou dusíme 5 minut. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme, pokapeme olejem a promícháme. Směs spolu s těstovinami naservírujeme na talíř a podáváme.

Komentáře k receptu