Citronový Syllabub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 132.2 mg
 - Vláknina 4700 mg
 - Vitamín A 4700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno vlijeme do mísy, přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, cukr, promícháme a necháme asi 15 minut stát.
 - 
                                2
Kůru ze zbylého citronu okrájíme na nudličky a blanšírujeme v horké vodě 1 minutu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme stranou.
 - 
                                3
V míse ušleháme smetanu a za stálého šlehání postupně přiléváme ochucené víno. Směs musí být hustá.
 - 
                                4
Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vinné šlehačky.
 - 
                                5
Dezert upravíme do vyšších sklenic a ozdobíme nudličkami citronové kůry.
 - 
                                6
Ihned podáváme.