Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Kuskus
  • 200 g Fazole červené
  • 375 ml Vývar zeleninový
  • 120 ml Pomerančová šťáva
  • 75 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1325 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 189.2 mg
  • Draslík 840.8 mg
  • Vláknina 12793.2 mg
  • Vitamín A 12793.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme.

  • 2

    Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat.

  • 3

    Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.

  • 4

    Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme.

  • 5

    Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem.

Komentáře k receptu