Holoubata s jablečnou omáčkou
Suroviny
- 250 g Prejt
 - 600 g Holoubata
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Jablka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 2 dl Vývar drůbeží
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 625.7 mg
 - Vláknina 8482.5 mg
 - Vitamín A 8482.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubata zbavíme kůže, opláchneme pod vodou, osušíme, nasolíme a opepříme. Do misky vložíme prejt, přidáme citronovou kůru, nasekaný česnek, petržel, promícháme. Tuto nádivku nacpeme do holoubat.
 - 
                                2
Rozpálíme v kastrolu olej a osmažíme holoubata ze všech stran do zlatova. Zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, nezakryté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 60 minut.
 - 
                                3
Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nasypeme je do kastrůlku s trochou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme 15 minut. Poté je osladíme a rozmačkáme.
 - 
                                4
Upečená holoubata ozdobíme tymiánem a citronovou kůrou. Podáváme s horkou jablečnou omáčkou.