Pikantní thajský salát s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 1022.5 mg
  • Vláknina 4634.8 mg
  • Vitamín A 4634.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky osmahneme na pánvi na středním plameni. Krvavý steak připravujeme 4-6 minut, středně propečený 6-8 minut a well done cca 10 minut. Hotové maso necháme 10-15 minut odpočinout.

  • 2

    Mezitím nakrájíme citronovou trávu nadrobno. (cca 5cm spodní části stonku odstraníme). Cibuli nasekáme, okurku nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Vychladlé maso pokrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy, přidáme cibuli, okurku, citronovou trávu a jarní cibulku. Směs důkladně promícháme, dochutíme rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limetek. Poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a vše přemístíme do servírovací mísy.

Komentáře k receptu