Restovaný pikantní chřest na thajský způsob
Suroviny
- 350 g Chřest zelený
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Galgan
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 32.9 mg
- Vláknina 776.5 mg
- Vitamín A 776.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chřestové tyčky rozlámeme na menší kousky. Měly by se nám samy rozlomit v kloubovém spojení. Dřevité části odstraníme. 
- 
                                2Ve woku rozpálíme olej a velmi krátce na něm osmahneme za stálého míchání rozdrcený česnek, nastrouhaný galgán a pražená sezamová semínka. Česnek nám musí lehce zezlátnout. 
- 
                                3Přidáme připravený chřest a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Promícháme, zakápneme rybí a sójovou omáčkou, přilijeme vodu a ochutíme cukrem. Směs smažíme ještě cca 2 minuty, mezitím několikrát promícháme. Objem tekutiny se nám musí zredukovat zhruba na polovinu. 
- 
                                4Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        