Placičky z rybího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Filé rybí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 957 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 198.9 mg
  • Draslík 53 mg
  • Vláknina 1698.8 mg
  • Vitamín A 1698.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi na oleji. Po vychladnutí filé jemně umeleme.

  • 2

    Z másla a 50g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Podle chuti osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 3

    Potom do bešamelu vmícháme umleté filé, vejce a žloutek. Umícháme hustší těstíčko a necháme je chvíli v chladničce odpočinout.

  • 4

    Z těsta tvarujeme placičky, které obalíme v hladké mouce a rozšlehaném bílku. Smažíme je na pánvi na oleji dozlatova.

  • 5

    Placičky upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

  • 6

    Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře k receptu