Okurkový salát s koprem a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Okurka salátová
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 314 mg
  • Vláknina 2207.3 mg
  • Vitamín A 2207.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ušleháme do tuha, přimícháme sůl, pepř, cukr, ocet a hořčici. Okurky nakrájíme na plátky, kopr nasekáme nadrobno.

  • 2

    Nakonec okurky vložíme do mísy, promícháme se šlehačkou, posypeme koprem a podáváme.

Komentáře k receptu