Hlíva dušená na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Tymián sušený
  • 10 g Jíška instantní
  • 40 g Petržel kořen
  • 300 ml Voda pitná
  • 15 ml Ocet vinný
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 295.3 mg
  • Vláknina 8256 mg
  • Vitamín A 8256 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou hlívu nakrájíme na širší nudličky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme zeleninu, hlívu, orestujeme, zalijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, osolíme a opepříme. Podusíme 20 minut, dolijeme vodu, přidáme ocet, zahustíme instantní jíškou a dovaříme.

Komentáře k receptu