Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 225 g Bambusové výhonky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Krevetová pasta
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 12 ks Chilli paprička
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Citronová tráva
  • 5 ks Limetka kafrová
  • 3 ks Limetka kafrová
  • 4 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Kokosové mléko
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Galgan
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 72.7 mg
  • Draslík 2499.7 mg
  • Vláknina 6006.6 mg
  • Vitamín A 6006.6 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme kari pastu. Na pávni nasucho cca 1-2 minuty osmahneme římský kmín a koriandrová semínka. Vložíme do hmoždíře, přidáme nahrubo nakrájené chilli papričky bez semínek, na tenké plátky pokrájené šalotky, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu a listy kafrové limety. Přisypeme černý pepř, skořici, kurkumu a sůl. Přidáme krevetovou pastu a koriandrové kořeny a zpracujeme na hrubší pastu. Poté postupně za stálého míchání přiléváme olej. Hotovou pastu přelijeme do sklenice, zavíčkujeme a uchováme v lednici.

  • 2

    Kuřecí maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka a zvolna přivedeme k varu. Když se začne tvořit škraloup, přidáme 2 lžíce připravené kari pasty, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíci cukru a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Vložíme kuřecí maso, promícháme a na mírném ohni vaříme 5-6 minut. Poté vlijeme zbytek kokosového mléka, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky a natrhané listy limety. Přivedeme opět k varu a stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Hotovou omáčku rozdělíme na vyhřáté talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami a limetkovými listy a podáváme.

Komentáře k receptu