Kuřecí kousky flambované na brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1000 g Kuře
  • 50 g Bambusové výhonky
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 719.5 mg
  • Vláknina 2929.5 mg
  • Vitamín A 2929.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu rozkrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli, bambusové výhonky a petrželovou nať nadrobno, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Kuře omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Porce osolíme, opepříme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej se slaninou, přidáme porce kuřete a restujeme je. Maso několikrát obrátíme, aby bylo opečené ze všech stran do zlatova.

  • 4

    Přidáme cibuli a zalijeme brandy. Brandy zapálíme a pánví pohybujeme tak, aby se všechny porce kuřete chvíli flambovaly.

  • 5

    Přendáme maso do pekáče, přidáme česnek, petržel, bambusové výhonky, bobkový list a hřebíček, důkladně promícháme, podlijeme vývarem a vínem. Přiklopíme a necháme péci v troubě předehřáté na 200 °C. Během pečení porce několikrát obrátíme a poléváme vypečenou šťávou. Pečeme 75 - 90 minut, dokud kuře není hotové. Pozor, nesmí se vysušit!

  • 6

    Vyjmeme bobkový list a hřebíček a podáváme s bramborovými kroketami a dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu