Jihothajské dušené kuřecí na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 400 ml Kokosová smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 0.5 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1365 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 606.4 mg
  • Vláknina 3761 mg
  • Vitamín A 3761 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vykostíme kuře a maso nakrájíme na kousky. Připravíme kari pastu. Všechny přísady vložíme do mixéru či hmoždíře a zpracujeme na hladkou pastu. Odložíme stranou.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a rozdrcený česnek na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, orestujeme po všech stranách a vyjmeme. Do výpeku přidáme připravenou pastu a vlijeme polovinu kokosové smetany. Krátce povaříme, až se začne uvolňovat silné aroma. Vrátíme zpět kousky masa, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a přilijeme zbytek smetany, rybí omáčku, šťávu vymačkanou z limetek a přisypeme cukr. Znovu promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.

  • 3

    Hotovou směs rozdělíme na talíře nebo do misek, posypeme nadrobno nasekanými chilli papričkami bez semínek a jarní cibulkou a ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu