Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 115 g Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Koriandr čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1825.4 mg
  • Vláknina 8025 mg
  • Vitamín A 8025 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 184.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa vykostíme a kůži ponecháme. Rozložíme na pracovní plochu, překryjeme fólií a naklepeme. Poté je přemístíme do mísy.

  • 2

    Ve džbánku důkladně promícháme sezamový olej, rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, rybí omáčku a cukr. Směsí přelijeme maso tak, aby bylo rovnoměrně obalené. Zakryté fólií necháme min. 20 minut marinovat na chladném místě.

  • 3

    Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme rýžový ocet a rozmícháme v něm cukr. Ochutíme solí a na mírném ohni necháme zhoustnout za stálého míchání. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať. Hotovou omáčku přelijeme do servírovací misky.

  • 4

    Kuřecí prsa opečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme dalších cca 5 minut dozlatova. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme plátky limetky a podáváme.

Komentáře k receptu