Lívance se skořicí a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Cukr skořicový
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 ks Banány
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 254.3 mg
  • Draslík 994.5 mg
  • Vláknina 17819 mg
  • Vitamín A 17819 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prosáté mouky s práškem do pečiva přisypeme moučkový a skořicový cukr, uděláme důlek, vlijeme do něj mléko s rozšlehaným vejcem, vše zpracujeme do hladka.

  • 2

    Nízkou pánev potřeme olejem nebo máslem, rozpálíme na středním plameni, nabereme těsto, nalijeme na pánev a pečeme z obou stran 2 minuty. Hotové lívance uchováváme v teple mezi dvěma talíři nad horkou vodou, pokračujeme ve smažení dalších lívanců.

  • 3

    Teplé lívance podáváme s jahodami, plátky banánů a polité medem nebo sirupem.

Komentáře k receptu