Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 150 g Pancetta
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 14250 mg
  • Draslík 174.6 mg
  • Vláknina 3561.5 mg
  • Vitamín A 3561.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme, odkrojíme silné konce, slaninu pancetta nakrájíme na tenké plátky (cca 8 ks), sýr pecorino nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme 4 minuty, až je měkký, ale zároveň i křupavý. Uvařený chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou, po vychladnutí ho zlehka osušíme.

  • 3

    Do misky vlijeme citronovou šťávu a za stálého šlehání postupně přidáváme olej a majonézu, až dresink zhoustne. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a naléváme na porce chřestu, obloženého plátky slaniny. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Komentáře k receptu