Labužnický králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 40 ml Voda pitná
  • 150 ml Olej stolní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Králičí maso
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 144.4 mg
  • Draslík 838.8 mg
  • Vláknina 2520.6 mg
  • Vitamín A 2520.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozporcujeme králíka a zalijeme nálevem, do kterého vmícháme nakrájenou papriku, cibuli a česnek. Přes noc necháme v chladu odležet.

  • 2

    Pečeme při 180 stupních 90 minut a přitom obracíme.

  • 3

    Poté poklademe králíka plátky slaniny a půl hodiny zapečeme.

Komentáře k receptu