Kakaovo - smetanový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Kakao - prášek
  • 150 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Sirup cukrový
  • 30 ml Griotka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 6640 mg
  • Vitamín A 6640 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nerezovém hrnci ohřejeme mléko se smetanou na 40°C. Pak přimícháme 100 g kakaa a rozmixujeme ho dohladka. Nesmí se nám utvořit žádné hrudky. Pokud je to možné, použijeme co nejvíce odtučnělé kakao.

  • 2

    Při 40°C přidáme cukrový sirup a glukózu. Směs důkladně promícháme, pak do ní zašleháme žloutky, které jsme si předtím rozšlehali v 1/5 dl mléka.

  • 3

    Směs necháme zchladnout na 25°C, pak přimícháme 30 ml po malých dávkách vysokoprocentní třešňový destilát. Následně směs mixujeme asi 2 minuty.

  • 4

    Likér pak přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 1 měsíc.

Komentáře k receptu