Kakaovo-smetanový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • 4 polévková lžíce Kakao
  • 4 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 198.8 mg
  • Draslík 19.9 mg
  • Vláknina 1100 mg
  • Vitamín A 1100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do sklenice vložíme 2 lžíce vlažné vody a smícháme ji se lžící práškové želatiny.

  • 2

    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim cukr, kakao a smetanu (2 dl). Mísu posadíme do hrnce s litrem vařící vody a směs šleháme nad parou, než zhoustne. Poté ji sejmeme z hrnce, přidáme želatinu a šleháme až do vychladnutí.

  • 3

    Ze 3 dl smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zapracujeme do kakaového krému, poté krém dáme do pudinkových formiček, které jsme vypláchli studenou vodou. Pudink necháme v chladničce ztuhnout. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Komentáře k receptu